چه کسانی شرایط مهاجرت را دارند؟
این روزها افراد بسیاری با شرایط بسیار متفاوت در فکر مهاجرت هستند. در کنار این تفاوتها، راههای مختلفی هم برای مهاجرت وجود دارد. در این مطلب شرایط کلی را که در فرآیند مهاجرت تعیینکننده هستند، بررسی میکنیم. متقاضیانی که در یکی از موارد زیر شرایط خوبی دارند، شانس بیشتری برای مهاجرت پیدا میکنند.
سابقه کار
شرایط مهاجرت برای افرادی که سابقه کار طولانی در حرفه خود دارند، فراهم است. با این شرط که مهارت آنها در سطح بینالمللی نیز مورد نیاز باشد. چنین فردی باید از سطح زبان حداقلیای برخوردار باشد. زبان انگلیسی در اکثر موارد قابل قبول است اما در مورد برخی کشورهای غیر انگلیسی زبان مانند آلمان و فرانسه، تسلط بر زبان آن کشور شانس شما برای گرفتن پیشنهاد شغلی را بسیار افزایش میدهد. این افراد با دریافت گواهی شرکت در دورههای مهارتی مربوط به شغل خود، میتوانند مطمئنتر عمل کنند.
به دلیل همهگیری ویروس کرونا، نرخ بیکاری در اکثر کشورها حتی کشورهای غربی، افزایش یافته است. از این رو اولویت دولتها با اشتغال مردم بومی هر کشور است. در این شرایط مهاجرت از طریق دریافت پیشنهاد کاری دشوارتر شده است. اکنون خصوصا مهاجرت کاری به کانادا و استرالیا که پیش از بحران کرونا رواج داشت، کاهش یافته است. در حال حاضر برای افرادی با سابقه کاری طولانی، کسب اقامت دائم از طریق اسکیل ورکر کانادا و ویزای ۱۸۹ استرالیا گزینه مناسبتری است. ویزای جاب سیکر (JobSeeker) آلمان و اتریش نیز از آنجا که فرآیند جستجوی کار به صورت حضوری در کشور مقصد صورت میگیرد، پیشنهاد میشود.
تحصیلات
سالانه بیش از ده هزار نفر ایرانی برای ادامه تحصیل به خارج از کشور مهاجرت میکنند. هنوز هم مهاجرت تحصیلی مطمئنترین راه مهاجرت محسوب میشود. اما درصد کمی از این افراد از سوی دانشگاه یا استاد خود کمک هزینه دریافت میکنند. البته دانشجویان مقطع دکترا معمولا با کار پژوهشی یا آموزشی حقوق دریافت میکنند.
مهاجرت تحصیلی برای افرادی که توانایی پرداخت هزینههای زندگی و شهریه دانشگاه را حداقل در سال اول اقامت دارند، بسیار مناسب است. یک دانشجو در اکثر کشورها حق دارد بیست ساعت در هفته کار کند و بخش زیادی از هزینههای خود را پوشش دهد. دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکترا نیز میتوانند از طریق دستیاری استاد درآمد کسب کنند.
مهاجرت تحصیلی میتواند نوعی سرمایهگذاری به حساب آید. دانشجویانی که از سطح علمی خوبی برخوردار بوده و نمرات خوبی کسب کرده باشند، پس از فارغالتحصیلی میتوانند کار پیدا کنند.
گرچه امکان تحصیل رایگان کمتر شده اما هنوز در کشورهایی مانند آلمان و نروژ دانشگاههای بدون شهریه وجود دارند.
زبان خارجی
تسلط بر یک زبان خارجی میتواند در بسیاری از موارد، برخی از کمبودها را جبران کند. هم برای جستجوی کار و هم پذیرش دانشگاهها، سطح بالای زبان تعیینکننده است. در مورد بیشتر کشورها زبان انگلیسی کافی است. اما در برخی از کشورها خصوصا اروپا تسلط بر زبان آن کشور، نقش مهمی ایفا میکند. به عنوان مثال برای دریافت پیشنهاد شغلی در آلمان دانستن زبان آلمانی ضروری به نظر میرسد. گرچه رشتههای بسیاری به زبان انگلیسی در آلمان تدریس میشود، زبان آلمانی برای ادغام در جامعه و یافتن شغل اهمیت دارد.
برای دریافت اکسپرس انتری کانادا و ویزای ۱۸۹ استرالیا، زبان انگلیسی نقش تعیینکنندهای دارد. داشتن مدرک زبان آیلتس با نمره ۸ شما را از بسیاری از رقبا پیش میاندازد. این در حالی است که نمره ۶.۵ آیلتس هیچ نمرهای در بر ندارد.
تمکن مالی
بسیاری از خانوادهها، با استفاده از ویزاهای مبتنی بر سرمایه میتوانند مهاجرت کنند. مهاجرت از طریق سرمایه گذاری شامل خرید ملک، ثبت شرکت، راهاندازی کسب و کار، سرمایه گذاری و حمایت مالی از پروژههای محیط زیستی و فرهنگی است. با توجه به کاهش ارزش ریال ایران، تمکن مالی موردنیاز برای مهاجرت از طریق سرمایهگذاری روز به روز افزایش یافته و افراد کمتری میتوانند از این طریق مهاجرت کنند.
با این وجود روشهای دیگر با هزینههای کمتر نیز وجود دارد. در حال حاضر ویزای تمکن مالی چند کشور اروپایی شرایط مهاجرت خوبی را ارائه میکنند. این ویزا که به ویزای بازنشستگی نیز معروف است، مخصوص افرادی است که قصد کار کردن در کشور مقصد را ندارند. کشورهای اسپانیا، پرتغال و یونان بهترین موارد در این زمینه هستند.
نمکن مالی به افرادی که با هدف مهاجرت، به تحصیل در دانشگاههای خارجی روی میآورند، نیز کمک بزرگی میکند. دانشگاههای خوب بسیاری در کشورهای توسعه یافته وجود دارد که شهریه دریافت میکنند ولی شرایط سختگیرانهای برای پذیرش دانشجو ندارند.
سن
افرادی با سن بالای ۴۵ سال گزینههای محدودتری پیدا میکنند. این افراد برای ویزای ۱۸۹ استرالیا نمیتوانند اقدام کنند. همچنین به فرد بالای ۴۵ سال در اسکیل ورکر کانادا هیچ امتیازی تعلق نمیگیرد و شانس کمی خواهد داشت.
برای مهاجرت تحصیلی نیز برخی از دانشگاهها شرایط سنی متقاضی را در نظر میگیرند. خصوصا در شرایطی که بین دو مقطع تحصیلی فاصله زیادی وجود داشته باشد. افرادی که سالها از تحصیل فاصله گرفتهاند، شانس کمی برای دریافت پذیرش دانشگاه دارند.
با این وجود دانشگاههای بسیاری وجود دارند که در مورد سن سختگیری ندارند. افرادی که برای ادامه تحصیل انگیزهی واقعی دارند، قطعا میتوانند موقعیت مناسب تحصیلی خود را در کشورهای خارجی پیدا کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.