مهاجرت به کانادا
راهنمای کامل اخذ ویزا و اقامت در کشور کانادا
کانادا دومین کشور وسیع جهان است اما تنها ۳۷ میلیون نفر جمعیت دارد. این موضوع کانادا را به یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای جهان تبدیل کرده است. هم اکنون ۲۲ درصد جمعیت کانادا را مهاجران تشکیل میدهند و مهاجرت به کانادا از سراسر جهان همچنان ادامه دارد. از این رو کانادا واقعا یک کشور چند ملیتی محسوب میشود تا حدی که حفظ تنوع فرهنگی از سیاستهای کلی این کشور است. اقتصاد کانادا نیز همواره رو به رشد بوده و فرصتهای شغلی بیشماری برای کاناداییها و مهاجران ایجاد کرده است. اقتصاد پویای کانادا باعث شکلگیری کلانشهرهایی مانند تورنتو، اتاوا و ونکوور شده است. اما به فاصلهی کمی از این شهرهای زیبا دنیای وسیع کشف نشدهای از طبیعت در این کشور وجود دارد. از جنگلهای تایگا گرفته تا آبشارها، سواحل متنوع و دشتهای بیکران سفیدپوش.
کشور صنعتی کانادا دهمین اقتصاد بزرگ دنیا را دارد و همچنان ظرفیت بیپایانی برای رشد اقتصادی دارد. با وجود اینکه اقتصاد کانادا تا حد زیادی به امریکا وابسته است اما نهادهای مستقل بسیاری نیز در ساختار اقتصادی این کشور ایجاد شدهاند. کانادا ۵۶ کمپانی در لیست ۲۰۰۰ کمپانی برتر فوربس دارد و از این لحاظ در رتبه نهم جهان قرار دارد. با وجود کاهش مالیات برای تقویت رشد اقتصادی، کانادا توانسته است استانداردهای بالای زندگی را نیز برای شهروندانش تأمین کند. به عبارت دیگر کانادا توانسته است با ایجاد ترکیبی از بخش خصوصی و دولتی، هم به رشد اقتصادی قابل توجهی برسد هم خدمات رفاه اجتماعی را در سطح بالایی نگاه دارد. نرخ تورم کانادا مدتهاست حدود ۲.۳ درصد باقی مانده است. میانگین درآمد سالانه در کانادا ۴۰ هزار دلار است و بسیاری از افراد میتوانند بخشی از درآمد خود را پس انداز کنند. سالانه صدها هزار شغل جدید در کانادا ساخته میشود و اخیرا پایینترین نرخ بیکاری (۶.۸ درصد) را از سال ۱۹۷۶ تجربه میکند.
بودجه سیستم آموزشی کانادا از هر کشوری در جهان بیشتر است. تحصیل در این کشور برای شهروندان و کسانی که اقامت دائم دارند، رایگان است. دانشگاههای کانادا از اعتبار بینالمللی بالایی برخوردار هستند و در رشتههای MBA، IT، انرژیهای تجدیدپذیر و کشاورزی تبدیل به قطب شدهاند. ۴ دانشگاه کانادایی در لیست صد تایی و ۲۶ دانشگاه این کشور جزو هزار دانشگاه برتر جهان هستند. ۵۱ درصد کاناداییها حداقل تا مقطع کالج تحصیل کردهاند و از این لحاظ کانادا باسوادترین کشور جهان است. آموزش به زبان انگلیسی، کانادا را به یکی از محبوبترین مقاصد مهاجرت تحصیلی در جهان بدل کرده است. در حال حاضر ۷۰۰ هزار دانشجو و دانشآموز خارجی در کانادا مشغول به تحصیل هستند.
کانادا اکنون یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای جهان است. این کشور برنامههای مهاجرتی متنوعی را برای ورود سالانه صد هزار نفر مهاجر ترتیب داده است. علاوه بر مهاجرت تحصیلی و کاری، تعداد زیادی از مهاجران با استفاده از ویزای مهارتی اقامت دائم کانادا را کسب میکنند. ویزای مهارتی تحت برنامه اسکیل ورکر کانادا و بر اساس مشاغل مورد نیاز در این کشور به متقاضیان تعلق میگیرد. این در حالی است که هر کدام از ایالتهای کانادا نیز جداگانه، برای جذب نیروهای ماهر موردنیاز خود، اقدام میکنند. تنوع ایالتها و نیازهای آنها باعث شده، افراد با مهارتهای متفاوت شانس اقامت کانادا را داشته باشند. باید توجه داشت سیاست دولت کانادا جذب افرادی است که به احتمال زیاد پس از مهاجرت به این کشور به موفقیت دست پیدا خواهند کرد. با این وجود تنوع روشهای مهاجرت برای همه افراد با سطوح تحصیلی و مهارتی مختلف، شانس مهاجرت را باقی میگذارد.
مهاجرت کاری به کانادا یک پیشنیاز مهم دارد: پیشنهاد شغلی. در صورتی که فرد از یک شرکت معتبر کانادایی پیشنهاد شغلی دریافت کند، میتواند ویزای کار کانادا یا مجوز کار در کانادا (Work Permit) را دریافت کند. دریافت پیشنهاد شغلی از کانادا منوط به دو عامل است. اول اینکه متقاضی باید در زمینه کاری خود خبره باشد و سابقه کار قابل توجهی داشته باشد. عامل دوم وضعیت کار در کانادا است. برای صدور مجوز کار، کارفرمای شما باید از دولت کانادا تأییدیه استخدام بگیرد. این تأییدیه LMIA نام دارد و برای اطمینان از ضرورت استخدام نیروی خارجی طراحی شده است. به عبارت دیگر دولت کانادا باید مطمئن شود برای موقعیت شغلیای که به شما پیشنهاد شده است، هیچ کاناداییِ واجد شرایطی وجود ندارد. این عوامل باعث میشود به دست آوردن پیشنهاد شغلی از کانادا با دشواری رو به رو شود. به همین دلیل افرادی که در یک حرفه خاص دارای مهارت هستند، بهتر روشهای دیگر مهاجرت به کانادا را نیز در نظر داشته باشند. یکی از این روشها که مستقیما اقامت دائم را برای متقاضی به ارمغان میآورد، استفاده از طرح اکسپرس انتری است.
ویزای سرمایه گذاری کانادا مناسب افرادی است که از تمکن مالی بسیار خوبی برخوردارند. این افراد میتوانند تنها به سرمایه گذاری در کانادا بسنده کنند یا یک کسب و کار را در کانادا راه اندازی کنند. از این رو ویزای سرمایه گذاری خود به چند دسته تقسیم میشود.
کسانی که قصد دارند با سرمایه گذاری در کانادا، به این کشور مهاجرت کنند باید حداقل صد هزار دلار کانادا در این کشور سرمایه گذاری کنند. مبلغ این سرمایه گذاری بسته به اینکه در کدام ایالت و کدام طرح سرمایه گذاری میکنید، میتواند متفاوت باشد. سرمایه گذاران همچنین باید مدارک تمکن مالی خود را که معمولا بیش از مبلغ سرمایه گذاری است، ارائه دهند.
ویزای استارت آپ کانادا از روشهای مهاجرت به کانادا است که در آن متقاضی صاحب ایده کسب و کار است. صاحب این ویزا برای راهاندازی کسب و کار خود در کانادا یک اسپانسر یا سرمایه گذار پیدا کرده است. سرمایه این کسب و کار ممکن است ۷۵ یا ۲۰۰ هزار دلار کانادا باشد.
کانادا نوعی از ویزای خوداشتغالی یا ویزای خودکفایی نیز ارائه میدهد. ویزای خوداشتغالی کانادا مخصوص ورزشکاران و هنرمندانی است که فعالیت خوداشتغالانه داشتهاند و تمایل دارند در کانادا نیز به همین فعالیت ادامه دهند. این افراد باید ثابت کنند که در کانادا توانایی راه اندازی کسب و کار خود را دارند.