ویزا مجوز ورود خارجیها به خاک یک کشور است. این مجوز توسط کشوری صادر میشود که قصد سفر به آن را دارید. برای خروج از کشور مبدأ باید پاسپورت آن کشور را داشته باشید و برای ورود به کشور مقصد باید ویزای آن کشور را کسب کنید.
رتبه پاسپورت ایرانی از نظر آزادی سفر
افرادی که میخواهند برای مدتی کوتاه به کشوری خارجی سفر کنند، برای ویزای توریستی اقدام میکنند. ویزای توریستی معمولا برای گردش در یک کشور درخواست میشود. ویزای توریستی برای دیدار بستگان، شرکت در یک کنفرانس و یا پیگیری یک مسئله پزشکی نیز ممکن است استفاده شود.
ویژگی مشترک همه ویزاهای توریستی این است که موقت هستند و به شخص اجازه میدهند به طور موقت در کشور مورد نظر حضور داشته باشند. دارنده ویزای توریستی یک کشور به هیچ وجه اجازه تحصیل یا کار در آنجا را ندارد. اعتبار ویزای توریستی ممکن است به ۱۰ سال هم برسد اما صاحب ویزا در هر بار سفر، مدت کوتاهی -معمولا سه ماه- حق اقامت در کشور مقصد را دارد.
ویزای توریستی ممکن است سینگل (Single) یا مولتیپل (Multiple) باشد. ویزای سینگل تنها یک بار به متقاضی اجازه ورود به کشور مقصد را میدهد. ویزای مولتیپل به ندرت صادر میشود و صاحب آن در یک بازه بلند مدت چندین بار اجازه ورود به کشور مقصد و خروج از آن را دریافت میکند.
برای دریافت ویزای توریستی نیز مانند دیگر ویزاها ممکن است به مصاحبه حضوری فراخوانده شوید. در مورد برخی کشورها این فرآیند ممکن است کاملا الکترونیکی باشد. وقتی روابط سیاسی دو کشور مطلوب باشد، امکان دریافت ویزای فرودگاهی نیز وجود دارد. ویزای توریستی که در فرودگاه کشور مقصد دریافت میشود ویزای در بدو ورود (Visa on Arrival) نامیده میشود.
یکی از ویزاهای پرطرفدار در این زمینه، ویزای شنگن است. برای ورود به ۲۶ کشور اروپایی شما به ویزای شنگن نیاز خواهید داشت. شما با دریافت ویزای شنگن یکی از این کشورها میتوانید آزادانه به دیگر کشورها نیز سفر کنید.
ویزای توریستی
ویزای توریستی برای سفر کوتاه مدت به یک کشور خارجی است. این ویزا معمولا برای گردش در کشور مقصد یا دیدار بستگان استفاده میشود.
تعداد کشورهایی که با پاسپورت ایرانی و بدون نیاز به ویزا میتوان بازدید کرد
ویزای کاری
ویزای کاری به شما اجازه میدهد به طور موقت یا دائم در یک کشور خارجی مشغول به کار شوید.
حداقل امتیاز لازم برای ویزای مهارت استرالیا
کسانی که میخواهند در یک کشور خارجی مشغول به کار شوند، از طریق ویزای کار برای مهاجرت اقدام میکنند. ویزای کاری بهترین روش برای دریافت اقامت یک کشور خارجی است. چند سال سابقه کار در یک کشور خارجی فرآیند دریافت اقامت دائم شما را بسیار ساده خواهد کرد.
ویزای کاری مزایای بزرگ دیگری نیز برای متقاضی مهاجرت دارد. دارنده ویزای کار از ابتدای ورود به کشور جدید، درآمد کسب میکند. داشتن شغل و حضور در یک فضای کاری به فرد کمک میکند زودتر در جامعه جدید ادغام شود. این شرایط و سطح درآمد خوب باعث میشود صاحب ویزای کار خیلی سریع شرایط لازم برای یک زندگی مرفه را فراهم کند.
به این ترتیب ویزای کار این امکان را به خانواده شما میدهد که هر چه سریعتر به شما ملحق شوند. از لحاظ قانونی نیز ویزای همراه برای صاحب ویزای کار به راحتی صادر میشود.
برای دریافت ویزای کار کشور مقصد باید از سوی یک شرکت معتبر در آن کشور دعوت به کار شده باشید. البته کشورهای استرالیا و کانادا ویزای مهارتی مستقل را نیز راهاندازی کردهاند. ویزای مهارتی مستقل استرالیا و کانادا هر ساله به متقاضیانی تعلق میگیرد که در حرفههای موردنیاز این کشورها مهارت دارند. این ویزا نیازی به دعوتنامه کار ندارد.
قوانین ویزای کاری در کشورهای مختلف متفاوت است اما یکی از شرایط مهم و یکسان در بین اکثر کشورها، سابقه کار مرتبط است. برای پذیرفته شدن در یک کار مشخص، باید چند سال سابقه کار مرتبط با آن را در کارنامه خود داشته باشید. در اکثر موارد انتظار میرود تحصیلات شما نیز با کار درخواستی مرتبط باشد.
اگر کسی قصد ادامه تحصیل در یک کشور خارجی را داشته باشد، از طریق ویزای تحصیلی برای ورود به آن کشور اقدام خواهد کرد. ویزای تحصیلی به کسانی تعلق میگیرد که از دانشگاه، مدرسه یا هر موسسه آموزشی معتبر دیگر در یک کشور خارجی پذیرش گرفتهاند.
شرط اولیه برای درخواست ویزای تحصیلی این است که از یک دانشگاه پذیرش گرفته باشید. در صورت داشتن پذیرش، در اکثر موارد ویزای تحصیلی نیز صادر خواهد شد.
ویزای تحصیلی برای بسیاری از متقاضیان از راههای مهاجرت است. صاحب ویزای تحصیلی از ۱ تا ۵ سال در کشور مقصد اقامت خواهد داشت و پس از این دوره با پیدا کردن کار میتواند ویزای کاری نیز دریافت کند و راه اقامت دائم خود را هموار کند. دارنده ویزای تحصیلی در اکثر کشورها میتواند ۲۰ ساعت در هفته به کار نیز بپردازد و هزینههای جاری خود را تأمین کند.
هزینه تحصیل در دانشگاههای کشورهای مختلف متفاوت است. دانشجویان نخبهای که مقالات علمی متعددی در کارنامه داشته باشند، از دانشگاه یا دولت کشور مقصد بورسیه دریافت کرده و به طور رایگان تحصیل میکنند. اما در بیشتر موارد برای تحصیل در دانشگاه باید شهریه پرداخت شود.
مسئله مهم دیگر در مهاجرت تحصیلی تمکن مالی است. متقاضی ویزای تحصیلی باید به سفارت کشور مقصد ثابت کند توانایی پرداخت هزینهها در سالهای تحصیلش را دارد. این کار با ارائه مدارک مالی معتبری صورت میگیرد که شهریه دانشگاه، هزینه خورد و خوراک و مسکن را پوشش دهد.
برای تحصیل در خارج از کشور در اکثر موارد به مدرک زبان نیاز است. متقاضیان تحصیل در خارج از کشور معمولا کشورهای انگلیسی زبان و یا دانشگاههای بینالمللی کشورهای غیرانگلیسیزبان را برای تحصیل برمیگزینند. از این رو آزمونهای زبان انکلیسی تافل و آیلتس رایجترین آزمونها محسوب میشوند. برای زبانهای دیگر نیز آزمون معتبری معرفی میشود که متقاضی باید در آن شرکت کند.
ویزای تحصیلی
ویزای تحصیلی مربوط به کسانی است که برای تحصیل در یک کشور خارجی پذیرش گرفتهاند.
حداقل احتمال موفقیت در اخذ ویزای تحصیلی
دفتر تهران
تهران، سید خندان، ابتدای سهروردی، کوچه موزه(بسطامی)، پلاک ۳۵
شمارههای تماس دفتر تهران
۸۸۵۰۲۹۷۱ ۸۸۵۰۲۴۷۰
شماره مستقیم دفتر بریزبن
۰۰۶۱۴۱۴۷۲۴۶۶۱
لینک های مفید
آخرین مطالب
ویزای استارتاپ کانادافروردین ۷, ۱۴۰۰ - ۱:۴۴ ب٫ظ
اقامت کانادا از طریق برنامه جیتیاساسفند ۹, ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۳ ق٫ظ
ناک (NOC)، سیستم طبقه بندی مشاغل در کانادابهمن ۹, ۱۳۹۹ - ۴:۱۲ ب٫ظ
مروری بر روند ارزیابی مهارت در استرالیادی ۲۴, ۱۳۹۹ - ۲:۵۲ ب٫ظ
ساسکاچوان، یکی از جذابترین برنامههای مهاجرت به کانادادی ۱۶, ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۳ ق٫ظ